Nικόλας Ακτύπης

Ο Πρίγιοβιτς είναι η λύση και ο Πάουλο Μπέντο το πρόβλημα;

Όταν έχεις πρόβλημα στο γκολ, παίρνεις σέντερ φορ. Ο Πρίγιοβιτς έδειξε πως λύσεις υπάρχουν, αν έχεις συναίσθηση και χρήμα. Όσο για το θέμα του Ολυμπιακού με τον Μπέντο, αυτό είναι από άλλο… ανέκδοτο.

Έναν βαρβάτο επιθετικό έψαχνε εδώ και καιρό να βρει ο ΠΑΟΚ. Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων για το αν και πόσο θα έπρεπε να στηριχθεί ο Αθανασιάδης και παντελώς άστοχες ενέργειες (όπως η περυσινή τρέλα με τον Μπερμπάτοφ) ήρθε ο Πρίγιοβιτς να δείξει πόσο απλά μπορούν να λυθούν ορισμένα προβλήματα στο ποδόσφαιρο.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Το αν θα αλλάξει κάτι δραματικά στο ρου του φετινού πρωταθλήματος η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα, είναι άγνωστο. Οι ερυθρόλευκοι είδαν το προφίλ τους να τσαλακώνεται σε δεύτερο σερί ντέρμπι (μετά από εκείνο με την ΑΕΚ) και έκαναν τρίτη συνεχόμενη ήττα, συνυπολογίζοντας κι εκείνη στο μεσοδιάστημα από τον Πανιώνιο, που αύριο έχει την ευκαιρία να μειώσει κι άλλο τη διαφορά από την κορυφή. Οι Νεοσμυρνιώτες μπορούν ήδη να αισθάνονται κάτι σαν Λέστερ και αν μιλάγαμε για άλλη χώρα ή άλλο πρωτάθλημα, θα είχαν το δικαίωμα να ελπίζουν βάσιμα πως ίσως τα καταφέρουν όπως η αγγλική ομάδα.

Αυτά είναι πράγματα που μένουν να φανούν. Εκείνα, όμως, που καταλαβαίνει κανείς εύκολα μετά και από αυτό το ματς είναι δύο. Το πρώτο έχει να κάνει με τον Πάουλο Μπέντο που είναι βέβαιο πως θα δεχτεί ξανά πυρ ομαδόν και θα κουβαλήσει πάνω του το σταυρό των φετινών αμαρτιών του Ολυμπιακού ως ο βασικός (και για ορισμένος ο μοναδικός!) υπεύθυνος για την εικόνα των ερυθρολεύκων. Απλά, κάποια στιγμή θα πρέπει οι Πειραιώτες να αποφασίσουν τελεσίδικα για το αν ο Πορτογάλος αποτελεί ή όχι πρόβλημα για την ομάδα. Μέχρι να το κάνουν, θα πρόκειται για μια υπόθεση που θα... σέρνεται και πολύ δύσκολα σε βάθος χρόνου θα αποβεί υπέρ τους.

Το δεύτερο συμπέρασμα, πάντως, προκύπτει πολύ πιο εύκολα ή αβίαστα σχετικά με τα αίτια του κατά περιόδους προβληματικού συγκροτήματος του Πορτογάλου και αφορά το πώς λύνονται τα διαπιστωμένα θέματα που μπορεί να έχει μια ομάδα. Για τον ΠΑΟΚ εδώ και αρκετό καιρό το βασικό ζήτημα ήταν η αδυναμία του δικεφάλου του βορρά να απειλήσει μέσα από την περιοχή. Διέθετε έναν σέντερ φορ, τον Αθανασιάδη, που αρέσκεται σε ελάχιστες τελικές προσπάθειες (με επιδόσεις που θυμίζουν περισσότερο χαφ) ενώ ποτέ στην καριέρα του δεν εξελίχθηκε στον επιθετικό της μιας επαφής. Αποτέλεσμα αυτών των δύο αντικρουόμενων στοιχείων ήταν να καθαρίζουν για λογαριασμό των Θεσσαλονικέων οι πλάγιοι και περιφερειακοί επιθετικοί και όταν εκείνοι δεν το κάνουν, η νίκη να αποτελεί για αυτούς άγνωστη λέξη.

Ο Πρίγιοβιτς ήρθε να αποδείξει πως λύσεις υπάρχουν, εφόσον ένα πρόβλημα διαπιστωθεί και προσεγγιστεί με σοβαρότητα. Δίχως συναισθηματισμούς, παρωπίδες και… τρέλες τύπου Μπερμπάτοφ που ήρθε στην Τούμπα από καπρίτσιο του Σαββίδη και κουτούλαγε πέριξ του «κουτιού» με τον Κλάους. Ο άνθρωπος κάνει απλά αυτό που ξέρει. Στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Τελεία και… τέλεια για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του που συχνά φέτος είδαν παιχνίδια να χάνονται λόγω της συγκεκριμένης αδυναμίας. Φυσικά –και πρόκειται για έναν παράγοντα που δεν μπορεί να μείνει έξω από τη συζήτηση- η λύση που ακούει στο όνομα Πρίγιοβιτς, δεν ήρθε φτηνά για τον ΠΑΟΚ. Κόστισε πάνω από 2 εκατ. ευρώ και μέχρι αυτή την ώρα δείχνει πως άξιζε μέχρι και την τελευταία δεκάρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x